https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Twee jonge twintigers terecht voor vechtpartijen aan Diedjies en in jeugdhuis Krak

Redactie KW

Twee vrienden uit Zwevegem stonden zij aan zij terecht op de correctionele rechtbank van Kortrijk. Ze waren in Kuurne en Avelgem toen ze zelf nog maar pas 18 waren bij 2 vechtpartijen betrokken en riskeren een werkstraf.

Op 17 juni 2019 ontstond er na een avondjes stappen in club Diedjies in Kuurne een schermutseling tussen twee vriendengroepjes. Thomas R. (20) en Jason B. (21) dienden een andere jongeman een stevige slag toe. Het slachtoffer hield er een kaakbeenbreuk aan over en moest geopereerd worden. Enkele maanden later kreeg Thomas R. het in jeugdhuis Krak in Avelgem aan de stok met een 16-jarige jongen die met een meisje stond te praten. “Er was telkens teveel alcohol in het spel en haantjesgedrag”, aldus de advocaat van R.

Hij vroeg de rechter er zonder straf vanaf te kunnen komen en toonde zich bereid de schade van de slachtoffers te vergoeden. “Ik heb nu een vaste job, een vriendin en ga niet zo vaak meer uit”, aldus R. zelf. “Ik was dronken en herinner me niet zoveel meer”, gaf kompaan B. toe. Vonnis op 11 oktober. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.