Twee gewonden bij twee vechtpartijen in Koksijde: “Ook agressie tegen politie en ambulanciers”

Redactie KW

Verschillende politieploegen van zone Westkust moesten zaterdagnacht tussenbeide komen bij twee vechtpartijen in Koksijde. Daarbij vielen twee gewonden. “Een Fransman werd ook agressief tegen de ambulanciers en werd gearresteerd”, meldt de politie.

De eerste vechtpartij ontstond om 3 uur op het Astridplein in Koksijde. Daar gingen vier jongeren met elkaar op de vuist. Volgens de politie Westkust, dat met enkele ploegen ter plaatse kwam, lag een banale discussie over een loslopende hond aan de oorzaak.

Er werden tussen de jongeren rake klappen uitgedeeld maar het was uiteindelijk een 42-jarige man uit Koksijde die gewond raakte. Hij moest worden overgebracht naar het AZ West in Veurne voor verzorging.

Agressief tegen politie

Nadat de gemoederen daar bedaard werden moest de politie rond 5 uur uitrukken voor een zwaardere vechtpartij op de openbare weg in de Albert I Laan in Oostduinkerke. “Verschillende Fransen gingen er op straat buiten een café op de vuist met enkele jongeren uit de streek”, meldt politiezone Westkust.

“De tussenkomende politieploegen konden de boel kalmeren. Maar een Fransman bleef echter kabaal maken en was agressief tegenover de politie. Maar voordien weigerde hij ook alle verzorging en werd hij ook agressief tegen de opgeroepen ambulanciers die ter plaatse waren. De man werd bestuurlijk aangehouden voor verstoring voor de openbare orde.”

Ook bij deze vechtpartij raakte een man gewond. Een 28-jarige man uit Oostduinkerke werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.