Twee Fransen aangehouden voor dodelijke steekpartij in Oostendse prostitutiebuurt

Het onderzoek naar de omstandigheden waarbij de man werd neergestoken en hun mogelijke betrokkenheid, loopt nog. © Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 31-jarige en een 34-jarige Fransman aangehouden op verdenking van moord. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Bij een steekpartij in de Oostendse prostitutiebuurt kwam een 30-jarige Fransman om het leven.

De feiten speelden zich in de nacht van zaterdag op zondag af in de Vooruitgangstraat. Een 30-jarige Fransman kreeg het rond 5.45 uur aan de stok met twee landgenoten. Bij de steekpartij liep het slachtoffer levensbedreigende verwondingen op. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar is hij een uur later aan zijn verwondingen bezweken.

De twee andere Fransen werden door de politie gearresteerd. “Volgens de eerste verklaringen ging het om een banaal conflict”, klinkt het bij het parket. Eén van de verdachten zou met het slachtoffer een discussie begonnen zijn over een sigaret. Zijn kameraad zou tijdens die woordenwisseling uitgehaald hebben met een mes. Volgens de verdachte gebeurde dat echter per ongeluk tijdens een schermutseling. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de vork precies aan de steel zit.

De onderzoeksrechter heeft beide verdachten maandagavond aangehouden op verdenking van moord. Vrijdag zal de raadkamer in Brugge oordelen of ze al dan niet langer in de gevangenis moeten blijven.

Buurtbewoners die vlakbij wonen, hadden kort voor de steekpartij horen roepen en schelden. Buurtbewoner T.E. werd wakker door het lawaai. “Enkele mannen waren elkaar al even de huid aan het volschelden in het Frans, het ging er luid aan toe”, vertelt de man. “Op een gegeven moment hoorde ik niets meer. Toen ik de politie zag toesnellen, wist ik meteen dat het met die zware ruzie te maken had.”

Hazegras

Het Hazegras – tussen het Mercatordok, het station en het Maria-Hendrikapark – staat bekend als de prostitutiebuurt. De wijk is echter aan een heropleving bezig. Er worden nieuwe gebouwen opgetrokken en handelaars vinden opnieuw hun weg naar de stadswijk. Zelfs Koning Albert II bezit er een appartement. De rosse buurt verhuist binnen enkele jaren naar een gerenoveerd complex, net buiten het stadscentrum. De steekpartij schept meteen weer een ander beeld de wijk in groei.

In de straat waar de man werd neergestoken, stond een wagen nogal vreemd geparkeerd. De wagen heeft Franse nummerplaten en blijkt van de betrokken Fransmannen te zijn, al bevestigt de politie dat niet. Toch lijkt het te kloppen, want even later wordt de Mini-Cooper getakeld, in opdracht van de politie. Het Brugse parket vorderde ondertussen een onderzoeksrechter voor moord. Het onderzoek naar de omstandigheden waarbij de man werd neergestoken en hun mogelijke betrokkenheid, loopt nog.

“Beide Fransen (geboren in 1990 en 1987) zijn aangehouden op verdenking van moord”, zo laat het parket dinsdag weten. “Volgens de eerste verklaringen ging het om een banaal conflict.”

(JRO/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier