https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Twee agenten arbeidsongeschikt geslagen in Oudenburg

© (Foto TL)
Redactie KW

Vier jongeren hebben vrijdagnacht twee politiemannen in het ziekenhuis geslagen in Oudenburg. Die werden door enkele feestvierders aangesproken nadat het viertal amok maakte na een plaatselijke fuif. Maar de agressievelingen keerden zich tegen de politie. “Onze mensen zijn een tijdje arbeidsongeschikt”, klinkt het bij de politiezone.

Twee agenten van de politiezone Kouter zijn een tijdje arbeidsongeschikt nadat ze door vier jongeren werden aangevallen in het centrum van Oudenburg. De politiemannen wilden tussenkomen toen het viertal voor problemen zorgde, maar kregen daarbij zelf enkele rake klappen. Ze moesten ter verzorging naar het ziekenhuis overgebracht worden. De agressieve jongeren konden uiteindelijk wel opgepakt worden. “Er is versterking gekomen van zes of zeven omliggende korpsen”, zegt Annemie Wittesaele, woordvoerster van de politiezone. “Onze mensen werden echt wel lelijk toegetakeld.”

Het gekende jeugdhuis ’t Scharnier in Oudenburg organiseerde vrijdagavond haar jaarlijkse strandfuif. Maar kort na sluitingstijd zorgden de vier amokmakers er voor dat die toch met een valse noot eindigde. Het viertal zocht aanvankelijk problemen op de fuif zelf. “Het ging om mensen die wij niet kenden. Toen ze voor problemen zorgden, hebben onze veiligheidsmensen hen buiten gezet”, zegt Catoo Vanhooren, voorzitter van het jeugdhuis. “Maar blijkbaar waren ze hier blijven rondhangen en maakten ze ook op straat nog tumult.”

Het viertal was op straat een vechtpartij gestart. Een patrouille van de politiezone Kouter passeerde toevallig en werd gealarmeerd door enkele getuigen. Maar toen de agenten uitstapten om de gemoederen te bedaren, keerde het groepje jongeren zich tegen hen. Ze gingen de agenten te lijf en hielden zich daarbij niet in. Eén van de agenten kon wel nog bijstand vragen, waardoor uiteindelijk heel wat collega’s kwamen helpen. De politiemacht die plots bij het jeugdhuis verzamelde was dan ook behoorlijk indrukwekkend. De twee gewonde agenten werden naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat hun verwondingen zo ernstig waren dat ze een tijdje arbeidsongeschikt zullen zijn.

De vier jongeren werden opgepakt. Het gaat om drie jongens van 18 jaar en één van 20 jaar oud, allemaal uit Oostende. Ze werden uiteindelijk niet voor een onderzoeksrechter geleid. “Er is een proces-verbaal opgesteld voor slagen en weerspannigheid”, aldus het parket. “Het onderzoek zelf loopt nog verder.”

Bij het jeugdhuis betreuren ze dat dit kon gebeuren. “Wij zijn met dertig medewerkers en steken hier allemaal ons hart en ziel in”, zegt voorzitter Catoo. “Het doet pijn als zo’n mensen onze reputatie op die manier op het spel zetten. Wij hebben op ons feest onze verantwoordelijkheid genomen, maar wat er daarna op straat gebeurt hebben wij helaas niet meer in de hand. We betreuren alleszins wel wat er met de politie gebeurd is en wensen die agenten veel beterschap.” (TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.