https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Transmigrant die politie bespuwde in Zeebrugse haven riskeert jaar celstraf

Redactie KW

Een 24-jarige Algerijn riskeert in de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf omdat hij de Zeebrugse haven binnendrong en bij zijn arrestatie de politie bespuwde.

In zijn vergeefse pogingen om Groot-Brittannië te bereiken drong Mohamed M. op 21 mei voor de derde maal de Zeebrugse haven binnen. Op de terreinen van P&O Ferries werd hij evenwel betrapt door bewakers van G4S. De twintiger ging agressief tekeer en schopte wild in het rond. De politie kwam hem in de boeien slaan, maar ook in de combi bleef hij amok maken. Hij schold een agent uit voor hoer en bespuwde een andere. De fluim raakte de agent aan de schouder.

Advocaat Alexander Verstraete drong aan op mildheid. “Wat hij deed was uiteraard niet netjes, zeker in coronatijden”, pleitte hij. “Maar mijn cliënt was bijzonder gefrustreerd omdat hij vlak voor de spreekwoordelijke eindmeet – de overtocht naar Groot-Brittannië – zijn droom zag uiteen spatten. Hopelijk kan zes maanden cel volstaan.” In de rechtbank stonden nog een zestal andere transmigranten terecht voor het binnendringen van de Zeebrugse haven. Zij riskeren allen zes maanden cel. De uitspraak in alle zaken volgt op 6 oktober. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten