Transmigrant die politie bespuwde in Zeebrugse haven moet twaalf maanden brommen

Redactie KW

Een 24-jarige Algerijn die de Zeebrugse haven binnendrong en daar de politie bespuwde heeft in de Brugse rechtbank twaalf maanden effectieve celstraf gekregen.

In zijn vergeefse pogingen om Groot-Brittannië te bereiken drong Mohamed M. op 21 mei voor de derde maal de Zeebrugse haven binnen. Maar op de terreinen van P&O Ferries werd hij betrapt door het bewakingspersoneel. De twintiger schopte bij zijn arrestatie wild in het rond. Hij schold ook een agent uit voor “hoer” en spuwde tegen de schouder van een andere.

Advocaat Alexander Verstraete drong aan op mildheid. “Wat hij deed was uiteraard niet netjes, zeker in coronatijden”, pleitte hij. “Maar mijn cliënt was bijzonder gefrustreerd omdat hij vlak voor de eindmeet – de overtocht naar Groot-Brittannië – zijn droom zag uiteen spatten.”

Naast M. werden woensdag nog negen andere transmigranten veroordeeld tot zes maanden cel voor het binnendringen van de Zeebrugse haven. De mannen zijn afkomstig uit Algerije, Soedan, Eritrea, Marokko, Tunesië, Libië en Syrië. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.