https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tot 7 maanden cel voor koppel voor verkeersagressie langs snelweg

Redactie KW

Een koppel uit Komen is in Kortrijk veroordeeld tot 4 tot 7 maanden cel voor een staaltje van verkeersagressie langs de snelweg E403 tussen Lichtervelde en Gullegem (Wevelgem). Ze gooiden volle blikken bier uit het raam en klopten met een hamer op de auto van een koppel.

Op 13 augustus 2020 reed een koppel met hun Audi A5 op de E403 van Brugge richting Kortrijk. Rond Lichtervelde kleefde een andere wagen aan hun bumper, om wat later naast het koppel te rijden. Vanuit de rijdende auto gooide het koppel uit Komen plots volle blikken bier naar de auto van de slachtoffers. Uit schrik namen die de afrit in Gullegem maar ze werden tot twee keer toe klem gereden door Mathieu M. (33) en Tiffany R. (30).

M. stapte uit en klopte met een hamer op de auto. Tijdens hun verhoor ontkende het koppel. Naar eigen zeggen waren het de slachtoffers die hun middelvinger en vuist omhoog staken en enkele keren heel bruusk remden. Zij wilden de auto enkel doen stoppen om hen op hun gevaarlijk rijgedrag te wijzen. Voor het proces voor de rechtbank daagden ze niet op. Mathieu M. kreeg een effectieve celstraf van 7 maanden en een boete van 400 euro. Zijn partner kwam er met een zelfde boete en een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden vanaf. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten