Tot 37 maanden cel gevorderd voor gauwdieven die slachtoffers besmeuren met vogelpoep

Bron: Belga

Drie beklaagden hebben zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor hun rol in een Zuid-Amerikaanse dievenbende. De slachtoffers werden misleid door hen te besmeuren met vogelpoep. Het openbaar ministerie vorderde tot 37 maanden effectieve gevangenisstraf.

De bende maakte volgens het parket op 28 januari, 30 januari en 10 maart 2020 in Brugge telkens gebruik van dezelfde methode. Eerst werd het slachtoffer besmeurd met vogelpoep, waarna twee daders spontaan kwamen helpen om de smurrie af te kuisen. Van dat moment van verwarring werd gebruik gemaakt om onder andere geld en kredietkaarten te stelen.

Dankzij camerabeelden konden de Argentijn Elio T. (42), de Chileen Omar O.S. (39) en de Argentijnse Constanza P. (30) als verdachten geïdentificeerd worden. Bovendien maakten de gauwdieven gebruik van een Spaans voertuig dat door de vrouw van T. gehuurd was. In maart 2020 liepen ze ook in Parijs tegen de lamp bij gelijkaardige feiten. Verder onderzoek bracht aan het licht dat ze ook op 2 oktober 2019 drie keer hun slag sloegen in Brugge. Ten slotte konden O.S. en P. ook gelinkt worden aan twee feiten in Dinant.

Het OM vorderde 37 maanden cel voor de Chileense beklaagde. Zijn kompanen hangt 30 maanden cel boven het hoofd. Elio T. was als enige aanwezig op de zitting, want de Argentijn werd in maart 2021 opgepakt bij een routinecontrole in Barcelona. Zijn advocaat Carlo Tiribelli plaatste echter vraagtekens bij de bewijslast in het dossier. Zo zou de gehuurde wagen van de vermeende daders tegelijk ook in Anderlecht gespot zijn. Daarnaast werd ook opgemerkt dat T. helemaal niet lijkt op de man op de camerabeelden.

De rechter doet uitspraak op 29 juli.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten