Tot 21 maanden cel voor brutale overval met pepperspray aan station in Brugge

Redactie KW

Twee jonge Algerijnen hebben in de Brugse rechtbank tot 21 maanden cel gekregen voor een gewelddadige overval aan het station in Brugge.

Op 2 mei kruisten twee broers – beiden vluchtelingen – aan het Brugse station het pad van Algerijnen Sami H. en Nasredine C. Terwijl H. met een toneelstukje de aandacht afleidde, probeerde C. de gsm uit de achterzak van een van de broers te stelen. Het slachtoffer was evenwel bij de pinken en sloeg naar de hand van C., die prompt een busje pepperspray bovenhaalde. Hij spoot hiermee in het gezicht van de broers en een minderjarige, die hulp kwam bieden.

H. en C., die illegaal in België verblijven, vluchtten weg in een taxi maar de politie kon hen verderop staande houden. C. bekende de diefstal, maar beweerde dat hij zich enkel verdedigde met de pepperspray. De rechter hechtte daar geen geloof aan en gaf hem 21 maanden cel. Zijn kompaan kreeg vijftien maanden cel. De twee, die pas in juni veroordeeld werden voor gelijkaardige feiten in Brussel, moeten aan hun slachtoffers in totaal 700 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.