Torhoutenaar stuurt foto’s van geslachtsdeel naar minderjarige meisjes

©Photographer: Andrey Popov
©Photographer: Andrey Popov
Redactie KW

Een 45-jarige Torhoutenaar riskeert in de Brugse rechtbank een effectieve celstraf voor cyberlokking ten aanzien van drie minderjarige meisjes.

In de zomer van 2018 stapte de moeder van een toen dertienjarig meisje naar de politie. Het meisje had via Snapchat foto’s van een mannelijk geslachtsdeel ontvangen en de afzender vroeg haar om “foto’s van haar borstjes” te bezorgen. In dezelfde periode pleegde W.S. gelijkaardige feiten ten aanzien van twee minderjarige nichtjes, die bevriend waren met zijn eigen dochter. Hij had de toen dertien- en veertienjarige meisjes benaderd op een dansdemonstratie en had hen toegevoegd op Snapchat. De man zond hen onder meer een filmpje waarin hij aan het masturberen was. “De armbandjes in het filmpjes stemden overeen met de armbanden die de beklaagde droeg”, verduidelijkte de procureur. “De beklaagde vroeg een van de slachtoffers ook om naar zijn huis te komen.”

De procureur vroeg een effectieve celstraf voor W.S. “De beklaagde vertoont weinig schuldinzicht. Zijn verklaringen blonken uit door schuldverschuiving en geheugenverlies”, stelde ze. De verdediging drong niettemin aan op een opschorting gekoppeld aan probatievoorwaarden. “Mijn cliënt beseft dat hij over de schreef ging en is al in behandeling voor zijn seksuele problematiek”, pleitte advocaat Yen Buytaert. “We hopen wel dat het smartphone-verbod, dat door de raadkamer werd opgelegd, geschrapt wordt.” De uitspraak volgt op 18 januari.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.