https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tienerpooier dwingt twaalfjarig meisje uit Ieperse instelling in prostitutie

Redactie KW

Een 22-jarige Bulgaar uit Lokeren riskeert in de Brugse rechtbank zes jaar effectieve celstraf voor seksuele uitbuiting van een twaalfjarig meisje. Hij dwong het slachtoffer in de prostitutie, gaf haar drugs en had ook zelf seks met haar. “Ze schaamt zich over de dingen die ze moest doen”.

Het gerecht kreeg Nuray N. een tweetal jaar geleden in het vizier toen een instelling uit Ieper aan de alarmbel trok. De begeleiders van een twaalfjarig meisje, dat er verbleef, vermoedden dat ze zich prostitueerde waarna aan het licht kwam dat ze sinds 2017 een relatie had met de toen achttienjarige Bulgaar. De twee hadden elkaar leren kennen op een feestje.

Volgens de procureur maakte N. zwaar misbruik van het Gentse meisje. “De beklaagde dwong haar tijdens hun relatie in de prostitutie”, verduidelijkte hij. “Het meisje kreeg instructies van hoe ze met een klant moest omgaan, kreeg drugs toegestopt en moest al haar geld afgeven. Uit de audiovisuele verhoren is gebleken dat zij dingen deed waar kinderen op die leeftijd zelfs nooit aan zouden denken. Ze schaamt zich over de dingen die ze moest doen en verklaarde dat ze eigenlijk nooit kind is geweest.”

De uitbuitingspraktijken duurden van juni 2017 tot eind januari 2020. Volgens haar advocaat Yves Tytgat is er intussen tegen anderen een nieuw dossier opgestart waarin het meisje slachtoffer is van identieke feiten. “Ik vrees dat zij een vogel voor de kat is”, pleitte hij. “Het is een ramp.” Nuray N. kwam niet opdagen voor zijn proces. De rechter doet uitspraak op 6 oktober. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten