https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tiener dreigt ‘tanden van flikken uit te slaan’ in Veurne en krijgt werkstraf

Redactie KW

Een amper 19-jarige jongeman uit Nieuwpoort moet een werkstraf van 50 uren vervullen wegens smaad aan de politie. B.V. heeft een kort lontje en dreigde ‘de tanden van de vuile flikken uit te slaan’.

Op 30 januari wilde de politie in Veurne een groepje jongeren controleren waarvan er enkele duidelijk onder invloed van alcohol waren. Ze leefden ook de coronaregels niet na. Een van hen was de 19-jarige B.V. uit Nieuwpoort die zich onmiddellijk tegen de politie keerde.

“Hij was bijzonder agressief tegen de politie en slingerde hen aan de lopende band verwijten naar het hoofd. ‘Vuile flikken, ik sla jullie tanden uit. Met jullie strontjob. Als je niet binnen de 3 minuten weg bent dan sla ik jullie. Ik zal jullie weten te vinden en zal jullie doodmaken.’ Het gaat dus op zijn zachtst gezegd om smaad. Pas nadien, toen hij ontnuchterd was, gaf hij toe de verkeerde dingen te hebben gezegd. Het gaat hier om een jongeman die al 1 voorgaande COVID-overtreding op zijn strafblad heeft, anders is die blanco. Ik wil een signaal geven om hem het nodige respect te laten opbrengen voor de politie en vraag een werkstraf.

De jonge B.V. excuseerde zich nogmaals. “Ik had toen teveel cava gedronken en heb me ook bij het verhoor al geëxcuseerd”, sprak hij. “Ik ben er zeker van dat dit niet meer zal gebeuren.” De rechter oordeelde dat er sprake was van verzachtende omstandigheden en legde een werkstraf van 50 uren op. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten