Tiener die vijftienjarige afperste aan station in Brugge moet 100 uur werkstraf uitvoeren

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een achttienjarige jongeman uit Beernem heeft in de Brugse rechtbank 100 uur werkstraf gekregen voor afpersing van een minderjarige.

Op 9 maart omsingelden vier jongelui, onder wie K.A., een vijftienjarige jongen aan de bushaltes van het Brugse station. Het slachtoffer moest onder bedreiging zijn geld afgeven, maar kon zich uit de voeten maken. Op 4 april liet K.A. opnieuw van zich horen. Op een skatepark in Blankenberge verkocht hij een jongeman twee klappen met zijn vlakke hand.

Jongeman ontkent

Volgens de procureur maakt K.A. deel uit van een groepje jongeren die andere jongeren lastigvallen. Ze drong aan op een werkstraf. Hoewel het slachtoffer van de feiten in Brugge K.A. kon identificeren, ontkende de jongeman met klem dat hij actief bij de afpersing betrokken was. “Mijn cliënt was juist diegene die zijn vrienden vroeg om het slachtoffer met rust te laten”, pleitte zijn advocaat.

De feiten in Blankenberge ontkende K.A. niet. Naar eigen zeggen had het slachtoffer zich racistisch uitgelaten. Als K.A. zijn werkstraf niet naar behoren uitvoert wordt die omgezet in achttien maanden cel. Aan het slachtoffer van de afpersing moet hij 750 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier