Te luide poort en waterpomp: man bijt buurman in vinger tijdens burenruzie

Het lawaai van een waterpomp in de garage van zijn buur en van zijn openschuivende garagepoort bij ochtendlijke uitstapjes met de hond. Dat zijn de twee doornen in het oog van een 54-jarige man op de wijk Nieuwenhove in Waregem. Hij beet tijdens een verhitte discussie zijn buurman in de vinger en mocht het daarom op de correctionele rechtbank in Kortrijk komen uitleggen.

©Andrey Burmakin
©Andrey Burmakin

De burenruzie tussen Mohammed B. en zijn buurman escaleerde op die 22ste januari 2019. Het slachtoffer liet ’s ochtends zijn hond uit en kreeg meteen bedreigingen van B. te verwerken. Bij zijn terugkeer kwam het tot een schermutseling en beet B. de man in de vinger, met een gapende wonde tot gevolg. Het lawaai van de openschuivende garagepoort telkens zijn buurman zijn hond uitlaat én het lawaai van een waterpomp in de garage zijn de twee zaken waar B. zich enorm aan stoort. Het kwam al tot een procedure voor de vrederechter om een oplossing te vinden, tevergeefs. “Mijn buurman nam mijn gsm af en ik heb me verdedigd, meer niet”, aldus B. Hij vroeg de vrijspraak.

Het incident op 22 januari 2019 was niet het eerste tussen de buren in de Jules Haerinckstraat. In de zomer van 2018 kreeg de buurvrouw slagen met een broeksriem van B. en zijn zoon. Vonnis op 21 december.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.