Student vraagt vrijspraak voor verkrachting van minderjarige meisjes

De meisjes zeggen dat ze verkacht werden, de student houdt vol dat hij geen verkrachter is.©Tinnakorn Jorruang / EyeEm Getty Images/EyeEm
De meisjes zeggen dat ze verkacht werden, de student houdt vol dat hij geen verkrachter is.©Tinnakorn Jorruang / EyeEm Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 21-jarige Syrische student riskeert in beroep twee jaar cel voor de verkrachting van twee minderjarige vriendinnen in Gistel. Zelf spreekt zijn advocate van een wraakactie omdat hij met beiden seks had op dezelfde avond. “Pas toen ze dat ontdekten, voelden ze zich misbruikt.”

Een 17-jarig meisje nodigde een 15-jarige vriendin en student Mustafa A. op zaterdag 27 april 2019 uit bij haar thuis in Gistel. In de loop van de nacht zou het jongste slachtoffer tijdens een ommetje anaal verkracht zijn door de beklaagde. Later die nacht zou hij zich in de living van de woning ook nog vergrepen hebben aan het 17-jarig meisje.

A. verklaarde echter dat beide meisjes toestemming hadden gegeven voor de seksuele betrekkingen. In eerste aanleg werd hij vrijgesproken voor de verkrachtingen. Hij kreeg enkel tien maanden cel voor aanranding van de eerbaarheid. Het 15-jarige meisje was immers nog te jong om toestemming voor seks te kunnen geven. Het parket ging hiertegen in beroep. Volgens de procureur-generaal wijzen onder meer krabletsels en blauwe plekken bij de meisjes wel op een verkrachting en er werd twee jaar effectief gevorderd.

Zelf blijft de man zijn onschuld uitschreeuwen en spreekt van een wraakactie. “Hij is behulpzaam, vriendelijk, respectvol en een voorbeeldige leerling”, aldus zijn advocate Amber Nabli. “Beide meisjes waren stapelverliefd op hem en dachten dat ze speciaal waren. Na de eerste keer seks kwamen het meisje en hij arm in arm toe bij het 17-jarige vriendinnetje. Zoiets doe je toch niet met je verkrachter?” In de slaapkamer zou het 15-jarige meisje nadien al verteld hebben over de verkrachting. Haar oudere vriendin ging toch terug naar beneden, waar ze naar eigen zeggen zelf ook misbruikt werd. Ook bij die verklaring plaatste de advocate grote vraagtekens. “Je gaat toch niet gezellig onder een dekentje met een verkrachter naar een horrorfilm liggen kijken? Ze begon hem seksueel op te winden en hij heeft ook met haar gevreeën.”

Voorbehoedsmiddel

Pas nadat ze ontdekten dat hij het die avond met hun beiden had gedaan, voelden ze zich misbruikt. “Het is misschien niet mooi dat hij op een avond met twee meisjes seks heeft gehad, maar hij is geen verkrachter.” Volgens zijn advocate waren de kleren van de meisjes ongeschonden, waren er nergens vlekken. Bovendien heeft niemand uit de omliggende huizen iets gehoord of gezien. “En hadden ze zelfs besproken of ze het met voorbehoedsmiddel zouden doen. Zoiets bespreek je toch niet met een verkrachter?”

Meester Nabli ziet ten slotte nog een reden om haar cliënt valselijk te beschuldigen. “Een van de meisjes is moslima. In die cultuur is het belangrijk om maagd te blijven tot het huwelijk. Ze was voordien al seksueel actief, maar door te zeggen dat ze is verkracht, is ze van dat probleem af.”

Uitspraak op 7 mei. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.