Straf met uitstel voor man die vriendin zo hard tegen boiler sloeg dat gaslek ontstond

Redactie KW

Een 33-jarige man uit Meulebeke sloeg zijn vriendin tijdens een ruzie zodanig hard tegen de boiler dat de gasleiding brak. Hij draaide vervolgens ook het gasfornuis open. De man is nu veroordeeld tot twee jaar cel. Maar zolang hij zich laat begeleiden voor zijn drugs-, alcohol-, en agressieprobleem blijven die straffen met uitstel.

In maart en september 2022 moest de politie al twee keer tussenbeide komen voor incidenten van partnergeweld. De vriendin van Bram V. liep heel wat blauwe plekken op en bij een van de incidenten raakte ook een agente gewond.

Op 13 december kreeg hij opnieuw ruzie met zijn vriendin over zijn druggebruik. Hij sleurde haar door het huis, bewerkte haar met zijn vuisten en sloeg haar tegen de boiler. Daardoor ontstond een gaslek. Daarbovenop draaide V. het gasfornuis open en versperde hij de brandweer de toegang toen ze opgeroepen werden voor het gaslek. “We hadden voor assisen kunnen staan”, zei de procureur op het proces.

Het koppel is nog steeds samen, iets wat de rechter grote zorgen baarde op het proces. Toch is enkel de voorhechtenis die Bram V. onderging effectief. Ook een geldboete van 1.200 euro is met uitstel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.