Stiefzoon, verdacht van moordpoging met hamerslagen in Heist, aangehouden

Redactie KW

In het onderzoek naar een vechtpartij in Knokke-Heist is een 43-jarige man aangehouden op verdenking van moordpoging. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Door de toegebrachte hamerslagen is de toestand van zijn 62-jarige stiefvader nog steeds kritiek.

De politie van de zone Damme/Knokke-Heist werd donderdagnamiddag rond 14.30 uur opgeroepen voor ernstig intrafamiliaal geweld in de Onderwijsstraat in Heist. Voor de woning van zijn moeder kreeg de verdachte het aan de stok met zijn stiefvader.

Toestand nog steeds kritiek

Daarbij werd het slachtoffer zelfs met een hamer op het hoofd geslagen. De zestiger werd met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens het parket is zijn toestand vrijdagnamiddag nog steeds kritiek.

De verdachte werd naar aanleiding van de feiten opgepakt door de politie. Het is momenteel nog niet duidelijk waarom hij door het lint ging. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de vork precies aan de steel zit.

Poging tot moord

De stiefzoon werd op verdenking van poging tot moord voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem heeft aangehouden. Dinsdag moet hij voor de raadkamer in Brugge verschijnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier