Stiefzoon motorbendeleider in Oostkamp betrapt met pistool in kous en dolk rond nek

Redactie KW

Een jongeman uit Wielsbeke riskeert in de Brugse rechtbank zes maanden cel voor verboden wapenbezit.

Op 23 januari vorig jaar werd de wagen van A.D. (22) in Oostkamp tegengehouden tijdens een verkeerscontrole. Omdat de jongeman onder invloed was van drugs besliste de politie over te gaan tot een fouille. “In de jas van de beklaagde stak een lader met vier patronen, in zijn linkerkous zat een ongeladen pistool en aan een touw rond zijn nek hing een dolk”, verduidelijkte de procureur. “De beklaagde had ook ruim elf gram speed bij zich.”

A.D. is de stiefzoon van de leider van een beruchte motorbende en volgens de procureur verklaart dit waarom hij de wapens bij zich had. Maar volgens de verdediging is er een andere verklaring. “Mijn cliënt is geen lid van een motorbende en vertoeft ook helemaal niet in dat milieu”, pleitte advocate Ellen Baele. “Hij gebruikte wel harddrugs en hield die wapens bij voor een van zijn vrienden uit het drugsmilieu. Dat was stoerdoenerij. Hij weet niet eens hoe zo’n pistool werkt. De wapens lagen in het handschoenkastje, maar toen hij de politie zag heeft hij ze onder zijn kledij verborgen.”

Volgens meester Baele gebruikt A.D. intussen geen drugs meer en is hij nu op het rechte pad. Ze vroeg dan ook een voorwaardelijke bestraffing. De uitspraak volgt op 13 april.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.