Steekpartij met drie gewonden in Eernegem nadat vrouw op overspel wordt betrapt

© (Foto JH)
Redactie KW

Bij een steekpartij in een woning in Eernegem zijn drie gewonden gevallen. Toen K.L. (47) vrijdagnacht na een avond stappen thuiskwam trof hij zijn echtgenote M. aan in bed met een andere man. Er ontstond een hevig gevecht waarbij de minnaar in de rug werd gestoken. K.L. zit nu in de cel. “Nochtans was alles één groot misverstand”, zegt M.

De feiten speelden zich vrijdagnacht rond 2 uur af in de woning van K.L. en M. in de Oostendesteenweg in Eernegem. De politie werd opgeroepen voor een zwaar gevecht waarbij gewonden waren gevallen. Dat bleek ook te kloppen: in het huis werden twee mannen en een vrouw gewonden die allen messteken hadden. Vooral één man bleek er erg aan toe te zijn en werd verschillende keren gestoken.

Met minnaar betrapt in bed

Beetje bij beetje werd duidelijk dat de steekpartij zich situeerde in de privésfeer en overspel aan de basis zou liggen. K.L. zou ’s nachts thuisgekomen zijn en trof er zijn echtgenote M. aan in bed met een andere man. Uitzinnig van woede viel hij die andere man aan en gebruikte daarbij een mes. Zowel de minnaar als K.L. zelf deelden elkaar fikse klappen uit maar het is vooral de minnaar die enkele keren gestoken werd. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht maar verkeerde niet in levensgevaar. Hij mocht het ziekenhuis alweer verlaten. K.L. liep ook een snijwonde op en werd na verzorging gearresteerd door de politie. De man is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. M. tot slot kreeg een kleine messteek in de elleboogholte en enkele klappen toen ze beide mannen uit elkaar wilde halen.

Misverstand na dronken avond

Terwijl haar man in de gevangenis zit is M. alweer thuis. “Het is erg spijtig wat hier gebeurde maar eigenlijk is alles een misverstand. Ik had een gezellige avond met een bevriend koppel en een man die ik niet goed kende”, zegt ze. “Mijn eigen man was ook uit geweest met zijn vrienden. Bij ons thuis hebben we redelijk veel gedronken en vertrok het andere koppel naar huis. Toen ik op de sofa aan het praten was met die andere man kwam mijn echtgenoot thuis. Hij heeft onze babbel verkeerd geïnterpreteerd en daarop ontstond een gevecht. Er wordt nu wel geroddeld dat ik in bed lag met die man maar dat is geen waar. Mijn dochter van 7 was thuis. Dan ga ik toch niet flikflooien met een vreemde man? Ik ben er zeker van dat ik alles kan uitpraten met mijn man en hoop dat hij snel thuis komt. Hij liep trouwens zelf een messteek in de zij op.”

Messteek in rug = poging doodslag

Dat K.L. snel thuis zal zijn is allesbehalve zeker. Hij werd aangehouden voor poging tot doodslag. “De feiten spelen zich af in een privésfeer in een intrafamiliale context”, zegt Fien Maddens van het Brugse parket. “Bij de schermutseling werd een mes gebruikt en werd het slachtoffer onder andere gestoken in de rug. Die steken konden potentieel dodelijk zijn. Daarom is de man aangehouden voor poging tot doodslag.” K.L. verschijnt vrijdag voor de raadkamer. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.