Stalker breekt op Oudejaarsavond via dak binnen bij ex: jaar cel gevraagd

Redactie KW

Een veertiger uit Veurne is wel erg ver gegaan in zijn toenaderingspogingen en stalking van zijn ex-vriendin uit Diksmuide. Op Oudejaarsavond brak S.C. zelfs binnen via het dak van haar woning om de vrouw te kunnen zien. Hij riskeert nu 1 jaar cel.

De advocaat van slachtoffer O. was niet mals voor haar ex-vriend. “Beiden hadden een relatie waarbij S.C. zich eerst presenteerde als producent van lieve woordjes”, sprak meester Alain Coulier. “Maar zijn lieve woorden gingen al snel over naar fysiek geweld waarbij hij de vrouw gebruikte als werkslavin en bliksemafleider voor zijn zware agressie. O. werd thuis meermaals afgeklopt en kreeg meer slagen dan eten. Zeker in de nacht van 20 op 21 november kreeg ze meermaals slagen thuis, in haar woning in Diksmuide.”

“Ze was veel te zacht maar besloot dan toch dat het genoeg was geweest en zette hem buiten. Daarop ging hij aan het stalken en pleegde tal van telefoontjes, berichten of ging haar thuis opzoeken. Ze wou niet terug komen en daarom ondernam S.C. op Oudejaarsavond een strafexpeditie. Hij sloopte een stuk van het dak om zo binnen te kunnen breken en haar te zoeken. Gelukkig hadden buren het lawaai gehoord en belden de politie waardoor erger voorkomen is. Die vrouw is doodsbang van hem. We vragen 5.000 euro morele schadevergoeding.”

Door dak gevallen

Sinds de feiten zit S.C. in de cel. De procureur eiste 1 jaar cel met uitstel onder voorwaarden. “Hij moet vooral werken aan zijn drugs- en alcoholprobleem. Hij verklaart zelf dat hij een sixpack per dag drinkt, soms nog een fles whisky en daarbij nog wat speed. Hij zou beter gaan werken om zijn tijd te vullen.” S.C. zegt al vier jaar op zoek te zijn naar werk. “En uit de gevangenis zal hij blijven zoeken”, stelt zijn advocaat. “Wij betwisten de feiten niet maar hij heeft haar dak zeker niet gesloopt. Het ging om een plastic dak en daar is hij gewoon door gezakt toen hij ze ging zoeken.” Vonnis op 29 maart. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier