Speciale eenheden zakken af naar Komen voor man die mensen bedreigt met airsoftgeweer

Het raam moest er tijdens de interventie aan geloven.© CLL
Het raam moest er tijdens de interventie aan geloven.© CLL
Christophe Lefebvre

Zaterdagavond werden de speciale eenheden van de politie richting Komen-Waasten gestuurd, nadat een 29-jarige kerel verschillende mensen met een vuurwapen had bedreigd. Na de bestorming van zijn woning kon hij worden overmeesterd. Een speurhond van de politie vond kort nadien het wapen… een speelgoedexemplaar.

De zege van de Rode Duivels werd zaterdagavond uitbundig gevierd, zo ook in Komen waar heel wat terrassen afgeladen vol zaten met vurige supporters. Kort na de wedstrijd liep het ter hoogte van de Sint-Annaplaats grondig fout. Een man verscheen er met een vuurwapen in de hand en begon er verschillende mensen te bedreigen. De politie, met hun commissariaat op slechts een steenworp van de plaats verwijderd, kwam meteen ter plaatse waarop de agressieveling de vlucht nam.

Ingreep nodig

“In slechts een paar seconden wist de lokale politie dat de man, een 29-jarige persoon uit Komen-Waasten, zich in zijn eigen woning had verschanst. Verschillende aanmaningen om naar buiten te komen en zich over te geven leverden geen resultaat op.” Parketmagistraat Frédéric Bariseau verklaart dat ze hierop geen andere optie hadden om de speciale eenheden ter plaatse te sturen.

Airsoftgeweer

“De man was gewapend en vormde een een duidelijke bedreiging, dus moesten we kordaat ingrijpen. Onderhandelingen leverden niets op, waarop de gespecialiseerde politie de woning in de Stationsstraat heeft bestormd. Zonder veel moeite kon de man, onder invloed, worden overmeesterd. Een speurhond van de Federale Politie kwam eveneens ter plaatse en zo kon men het wapen in kwestie terugvinden. Het bleek te gaan om een speelgoedexemplaar van het type airsoft, niet van echt te onderscheiden. De man werd ondertussen al verhoord en werd zondag terug vrijgelaten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.