Schutter toont aan gerecht hoe hij liefdesrivaal neerschoot vlak bij Sterrebos in Rumbeke

Het slachtoffer woonde de reconstructie bij. © (Foto LSi)
Redactie KW

Aan het Sterrebos in Rumbeke (Roeselare) heeft het gerecht dinsdagnamiddag een reconstructie gehouden van de schietpartij die zich er op vrijdagavond 18 februari afspeelde. In zijn grijze gevangenisplunje toonde de 40-jarige dader uit Moorsele (Wevelgem) hoe hij in de buurt van de parking van het recreatiedomein een 32-jarige Roemeense liefdesrivaal neerschoot. De man overleefde als bij wonder en zakte met knikkende knieën op zijn step naar de reconstructie af. “Hopelijk blijft hij ver weg van mij en blijft hij geboeid”, klonk het.

Het Roemeense slachtoffer had al een tijdje een overspelige relatie met de partner van Kevin H. uit Moorsele. Hij had de vrouw leren kennen op de werkvloer in een bedrijf in Rumbeke. Dat was H. ook ter ore gekomen. “Hij belde me plots, om eens af te spreken en er over te praten, eerst met ons drieën samen, wat later met mij alleen”, doet het slachtoffer nog eens het verhaal. Op vrijdagavond 18 februari vond de afspraak plaats. “Zowel de vrouw als ikzelf vertelden hem dat we elkaar gewoon al twee keer hadden gezien, een leugentje”, vervolgt de Roemeen. “Hij leek het te begrijpen en wou naar eigen zeggen in vrede sluiten. Maar aan het Sterrebospark stapte hij uit en nog voor ik goed en wel besefte wat er gebeurde, kwam hij langs achter. Ik zag nog net een vlam. Hij schoot me met een wapen tussen mijn oor en mijn kaak neer. Ik hoorde niets meer, begon te bloeden en liep weg. Hij leek wel verbaasd dat ik nog altijd recht bleef staan. Hij stapte in zijn auto en probeerde me achterna te rijden maar ik kon in het park weglopen. Een vrouw die toevallig passeerde en me zag bloeden, belde de hulpdiensten.”

Litteken

De dertiger werd met een gat in de kaak in het ziekenhuis opgenomen. “Anderhalve maand moest ik vloeibaar of zachte voeding zoals puree eten”, klinkt het. “Vandaag blijft er nog altijd een litteken over. Iets meer naar boven en ik was dood. Hij probeerde mij te vermoorden, daar ben ik zeker van. Van zodra hij over het overspel hoorde, broedde hij op dat plan. Daarom ben ik vandaag ook nog zo bang, alleszins nu ik hem terug zal zien. Het was toen net zo’n regenachtig weer als nu. Alleen was het toen al donker, rond 21.30 uur.” Dat er agenten in de buurt waren tijdens de reconstructie boezemde de Roemeen maar weinig vertrouwen in. “Ik vertrouw het Belgische rechtssysteem niet erg”, vertelt hij. “Er was zelfs al eens sprake dat de dader zou vrijgelaten worden. Hoe kan dat? Na een moordpoging?! Ik wil dat hij boet voor hetgeen hij gedaan heeft.” Zijn advocaat Michiel Van Eeckhoutte vergezelde hem.

Niet de bedoeling hem te vermoorden

Zeven maanden later verblijft Kevin H. echter nog altijd in de cel. Hij kon de avond zelf nog door speciale eenheden (DSU) van de politie opgepakt worden. In het bijzijn van zijn advocaten Thomas Vandemeulebroucke en Elisabeth Vanpeteghem toonde hij dinsdagnamiddag aan de onderzoeksrechter, de speurders, de advocaten en de wetsdokter hoe hij die bewuste vrijdagavond met een alarmpistool het slachtoffer neerschoot. Dat gebeurde in de buurt van de parking en het sanitair blok van het Sterrebos. De politie sloot die omgeving met hekkens volledig af. “Hij verleende goed zijn medewerking”, aldus advocaat Thomas Vandemeulebroucke. “Hij is de bedrogen echtgenoot en wil dat de volledige waarheid aan het licht komt. Een reden om te liegen heeft hij dus niet. Een bedoeling om het slachtoffer te vermoorden ook niet. Dan had hij wel meer dan één keer geschoten en was hij hem achternagelopen toen hij na het eerste schot weg vluchtte.” Later zal hij zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.