Update
Man gewond na schietpartij in Wevelgem

Dinsdagnamiddag werd een 38-jarige man neergeschoten in de Wevelgemse Spoorwegstraat. Hij kreeg een kogel in het hoofd en zeeg zwaar gewond neer op straat. Van de daders ontbreekt elk spoor, het slachtoffer verkeert niet meer in levensgevaar.

© CLL
© CLL

Volgens getuigen speelden de feiten zich af rond 15.30 uur. Een wagen met Franse nummerplaat zou halt hebben gehouden aan het appartementsgebouw, pal op het kruispunt met de Neerbeekstraat. Het kwam er tot een hevige woordenwisseling met de bewoner van één van de flats op het gelijkvloers, waarop twee schoten weerklonken. Diezelfde getuigen zagen de wagen met gierende banden vertrekken, het slachtoffer bleef hevig bloedend achter.

Zwaargewond

De 38-jarige man, geen onbekende voor het gerecht, slaagde er uiteindelijk zelf nog in de hulpdiensten te verwittigen. Volgens het parket werd de Wevelgemnaar zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht maar verkeert hij niet in levensgevaar. Hij kon al een eerste verklaring afleggen. Verschillende deskundigen kwamen ter plaatse om er reeds de eerste onderzoeksdaden te verrichten. De Spoorwegstraat werd dan ook een tijdlang voor het verkeer afgesloten.

Schrik in de buurt

Volgens enkele buurtbewoners was het een kwestie van tijd alvorens er zich dramatische taferelen zouden afspelen in het beruchte appartementsblok. “De politie komt er bijna wekelijks tussen”, klinkt het. “ Vechtpartijen, verdachte handelingen of zelfs drugs die we al in onze tuinen vonden. Je kan het zo gek niet bedenken of het speelt er zich af. Op de parking van de voormalige papierfabrikant Corne staat het trouwens ondertussen ook al vol met autowrakken. Ze draaien er een handeltje in onderdelen en soms zie je er mensen oprijden om hun wagen te laten herstellen. Recent waren er al heel wat strubbelingen met enkele Tsjetsjenen die hier een paar keer verhaal kwamen halen. Het ging hem telkens om situaties waarbij drugs betrokken waren. De schrik zit er hier in de buurt alvast goed in. Nu werd een man neergeschoten, wat gaat het volgende zijn?”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.