Ruziënde vluchteling verbrijzelt deur van Lokaal Opvang Initiatief in Diksmuide

Redactie KW

Een 21-jarige Afghaanse vluchteling heeft opnieuw voor problemen gezorgd in het Lokaal Opvang Initiatief (LOI) in de Stationsstraat in Diksmuide. Hij verbrijzelde er een glazen deur.

Het is al de tweede keer in een anderhalve week tijd dat de politie opgeroepen moet worden voor problemen met de man. Op 2 februari werd de man opgepakt in het LOI zelf, omdat hij er maar bleef problemen maken en de boel opstookte. Hij voelt zich niet begrepen in zijn situatie en laat dat te pas en te onpas duidelijk blijken. De man zou recent nog in opspraak zijn gekomen omdat hij opriep tot rellen om de coronamaatregelen niet na te leven. Daarrond is er nog onderzoek.

Laatste kans

Donderdag moest de politie al tussenkomen voor de man. Eerst werd hij opgepakt aan het OCMW van Houthulst waar hij voor amok zorgde. Hij werd opgesloten in de politiecel wegens verstoren van de openbare orde en mocht er een nachtje blijven. Toen hij daar vrijdagochtend terug vertrok, keerde hij terug naar het LOI om daar dan uit woede de glazen deur te verbrijzelen. Opnieuw kwam de politie tussenbeide. Hij werd opnieuw naar de politiecel gebracht waarna de politie contact opnam met het parket van Veurne. Die besliste om hem nog een allerlaatste waarschuwing te geven en hem niet voor de onderzoeksrechter te brengen. De man moet zich nu wel absoluut gedeisd houden. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.