Man geeft toe dat hij zichzelf neerstak bij steekpartij in Rumbeke

De politie zette de omgeving af.© BF
De politie zette de omgeving af.© BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De 54-jarige Roemeense man die zondag in de late namiddag werd neergestoken in het Groene-Herdersgoed is buiten levensgevaar. Een vrouw en twee meerderjarige kinderen werden opgepakt en worden maandag verhoord.

Op Pasen deed zich een steekpartij voor binnen een Roemeens gezin dat in het Groene Herdersgoed woont, een zijstraat van de Rumbeeksesteenweg in Rumbeke. Een vrouw werd zondagmiddag door haar meerderjarige zoon binnengebracht in het ziekenhuis. Ze had steekwonden, maar was buiten levensgevaar.

Verschillende steekwonden

Het ziekenhuis bracht de politie op de hoogte en die ging in het Groene-Herdersgoed langs om te kijken wat er precies was gebeurd. Eenmaal daar troffen ze er de vader van het gezin aan in een grote plas bloed. Het was duidelijk dat hij verschillende steekwonden had opgelopen. De 54-jarige Roemeen werd overgebracht naar het ziekenhuis en vocht daar aanvankelijk voor zijn leven. Inmiddels is de man buiten levensgevaar.

De politie onderzocht zondagavond wat er precies gebeurd was. Zowel de vrouw, die ook steekwonden had opgelopen, als twee meerderjarige kinderen werden opgepakt.

Het parket laat weten dat de man heeft toegegeven dat hij zichzelf heeft neergestoken. Niemand is aangehouden. Er wordt wel nog onderzoek gedaan naar de omstandigheden van de steekwonden van de vrouw.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.