Rechter haalt keihard uit naar drankverslaafde (33) die opnieuw volledig door het lint gaat: “U vertelt flagrante leugens”

Redactie KW

Een 33-jarige man uit Nieuwpoort moest zich dinsdag bij de Veurnse strafrechter verantwoorden voor slagen aan zijn partner en de politie, bedreigingen, verboden wapenbezit, weerspannigheid en smaad. Toen zijn partner het gedaan maakte en zou verhuizen, ging Wesley V. volledig door het lint. Zijn ex vraagt maar liefst 8.000 euro schadevergoeding, haar zoon 200 euro. “Maar ze is er enkel op uit om van hem te profiteren”, sprak de verdediging.

Volgens het Openbaar Ministerie waren er meerdere feiten van intrafamiliaal geweld tussen begin december 2020 en 5 februari 2021, de dag van de verhuis dus. “Er ontstond een verhitte discussie. Hij nam haar polsen hardhandig vast en bedreigde haar met een keukenmes. Hij riep dat hij haar zou vermoorden. Toen haar zoon ter plaatse kwam, om te helpen met de verhuis, deelde hij een keiharde vuistslag uit in haar gezicht. Ze liep een zware neusbreuk op en werd nog meermaals met de dood bedreigd toen ze met haar zoon om de vlucht sloeg”, aldus de procureur op de zitting. “Hij dreigde ook een stoel op haar te gooien vanaf het balkon van het appartement, als ze buiten stapte. Een professioneel verhuizer die de beklaagde niet kent maar wel getuige was, bevestigt het verhaal integraal”, ging de procureur verder.

Domme hoer

Ook tegen de opgeroepen politie gedroeg hij zich uitzinnig. “Hij viel de politie verbaal en fysiek aan, zowel met kopstoten als een beet in de vinger van een van de vaststellers. Een vrouwelijke agente werd uitgescholden voor ‘domme hoer’. Het moet gedaan zijn. Ik vorder een jaar effectieve celstraf. Het is niet de eerste keer dat hij voor de rechtbank moet komen. Die man heeft dringend een sterk signaal nodig”, besloot de procureur. De verdediging zag het anders. “Die vrouw is er enkel om van hem te profiteren. Ze haalde zijn appartement volledig leeg, terwijl het grotendeels zijn spullen betroffen. Zijn stoppen sloegen door toen ze zomaar met zijn wasmachine aan de haal ging”, aldus de verdediging.

Rechter haalt zwaar uit

“Natuurlijk is hij over de schreef gegaan en ja, hij was ook zwaar onder invloed van alcohol. Die man is al 18 jaar verslaafd en heeft grote moeite om er vanaf te raken. Die doodsbedreigingen, die moet u met een korrel zout nemen. Dat was in het heetst van de strijd”, pleitte de advocaat van Wesley V. nog. De rechter haalde furieus uit naar de beklaagde. “Ik heb u in maart 2017 nog probatiemaatregelen gegeven wegens alcoholmisbruik. U heeft die voorwaarden flagrant geschonden en dus heb ik uw voorwaardelijke straf herroepen tot een effectieve. Maar het hof van Beroep trok die beslissing op 31 januari 2021 in om u nog een kans te geven. Wat heeft u er wellicht verteld? Dat u niet meer drinkt. Wat gebeurt er amper vijf dagen later? U drinkt zich ladderzat en gaat volledig over de schreef. Het waren dus flagrante leugens die u vertelde tegen de beroepsrechter”, riep de Veurnse strafrechter, die ook meermaals met de vuisten op tafel sloeg.

Verplichte antabuse

De beklaagde vroeg opnieuw om een straf met voorwaarden, om niet naar de cel te moeten. “Maar dat u ze zal naleven, geloof ik niet. Als je voorwaarden krijgt, zal je antabuse moeten nemen. Zo word je ziek als je toch nog drinkt. Het lijkt me de enige oplossing”, voegde de rechter nog toe. De beklaagde antwoordde dat hij intussen drie weken geen druppel meer heeft gedronken. “Ik wil een nieuwe start in mijn leven. Ik ben het zelf kotsbeu dat ik altijd opnieuw in dezelfde miserie beland. Ik stond laatst nog op het punt om van een gebouw te springen maar heb dan toch de ziekenwagen gebeld”, sprak hij nog. Vonnis op 29 juni. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.