Rechtbank beveelt internering zwakbegaafd duo na brutale afranseling in het Oostendse daklozenmilieu

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse strafrechtbank heeft de internering bevolen van twee zwakbegaafde Oostendenaars na een zware afranseling in het daklozenmilieu. Na geruchten over pedofilie werd het slachtoffer een klaplong en verschillende breuken geslagen en geschopt. Een van de beklaagden gebruikte daarbij een broeksriem.

Op 21 oktober 2023 deelde Jérôme V. (41) een tiental slagen en schoppen uit aan een man, die hierdoor acht dagen werkonbekwaam was. V. verklaarde achteraf dat hij kwaad was omdat de beste vriend van het slachtoffer hem bestolen had. Na geruchten over vermeende pedofiele neigingen werd hetzelfde slachtoffer een maand later opnieuw bont en blauw geslagen door V. in een appartement in de Vaartstraat in Oostende.

De tweede feiten hadden veel zwaardere gevolgen. “Toen de politie arriveerde, kon het slachtoffer amper praten door het vele bloed in zijn mond”, aldus de procureur. Het slachtoffer had een klaplong en meerdere breuken waardoor hij een maand werkonbekwaam was. Volgens een van de aanwezigen in het appartement gebruikte V. een broekriem bij de afranseling. Ook medebeklaagde Jean V. (52) deelde een vuistslag uit.

Bij de beide beklaagden werd een intellectuele beperking vastgesteld, deels te wijten aan alcoholmisbruik. De procureur vroeg daarom de internering van de beide mannen, die eerder al talrijke veroordelingen opliepen.

De verdediging drong tevergeefs aan op een voorwaardelijke straf. Jérôme V. ontkende met klem dat hij een riem gebruikte. “Hij begrijpt niet waarom hij zo ontplofte want het slachtoffer is een vriend”, pleitte meester Ellen Eneman. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier