Recherche Spoorkin zoekt getuigen: Fransen probeerden douaniers van de weg te rijden

Redactie KW

De onderzoeksrechter in Veurne heeft twee Fransmannen aangehouden voor poging tot doodslag op twee beambten van de douane. Het gaat om hallucinante feiten op de E40. De Fransen probeerden er de douane van de baan te rijden. De recherche is op zoek naar getuigen.

De feiten vonden zaterdagmiddag rond 11.40 uur plaats en begonnen op de E40 in Gistel. Daar had de douane een witte bestelwagen met Franse nummerplaten opgemerkt die het wilde meenemen voor een controle. Tijdens de rit naar de controleplaats mengde zich plots een Mercedes met Franse nummerplaten tussen de bestelwagen en de douaniers in. Vervolgens deed de bestuurder van de Mercedes er alles aan om de controle te verhinderen

Snelheden tot 170 per uur, douaniers van weg willen rijden

“De douaniers merkten op dat de zwarte Mercedes hen wilde hinderen”, zegt Patty ’T Jonck van het parket in Veurne. “Ze deden dat door hun snelheid plots enorm de hoogte in te jagen tot wel 170 kilometer per uur achter het voertuig van de douane. Kort daarna remden ze af tot 40 kilometer per uur en dit herhaalden ze. Wellicht was het hun bedoeling om de witte bestelwagen zo de kans te geven te ontsnappen. Dat ging zo verder tot aan de afrit van Veurne. Daar nam de witte bestelwagen de afrit en ook de bestuurder van de zwarte Mercedes deed hetzelfde. Daarbij wilde de bestuurder de douaniers van de weg op de E40 rijden zodat zij de afrit niet konden nemen. De douaniers zagen zich genoodzaakt om op de E40 verder te rijden terwijl beide Franse voertuigen afsloegen naar Veurne.”

Opgepakt met drugs

De douaniers verwittigden echter de politie waarna het Snelle Repons Team (SRT) van politiezone Westkust de zwarte Mercedes alsnog kon onderscheppen. De witte bestelwagen is echter spoorloos. “De twee inzittenden werden gearresteerd en zijn intussen aangehouden door de onderzoeksrechter”, vervolgt ’T Jonck. “Het gaat om twee Franse dertigers. Ze werden aangehouden voor poging tot doodslag op de douaniers die ze met hun auto in gevaar brachten. Daarnaast worden ze ook beklaagd van kwaadwillige belemmering van het verkeer, weerspannigheid met gebruik van hun auto en bezit en vervoer van verdovende middelen. Het gaat om kleinere hoeveelheden marihuana en cannabis. De recherche van politiezone Spoorkin is nu op zoek naar getuigen van de achtervolging op de E40 en mensen die de witte bestelwagen misschien nadien nog gezien kunnen hebben.” Wie tips heeft kan contact opnemen met politiezone Spoorkin op 058/33.22.11.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier