Razende man (24) sloopt appartement in Nieuwpoort voor 50.000 euro schade: “pilletje gekregen”

© gf
© gf
Redactie KW

Een 24-jarige man uit Nieuwpoort riskeert bij verstek zes maanden cel en 800 euro boete omdat hij als een razende tekeer ging in zijn huurappartement. Hij sloopte de woning volledig en maakte voor 50.000 euro schade. Jordy V. weet zelf niet wat hem bezielde. “Ik had de dag voordien een pilletje gekregen van iemand”, zei hij.

Op 14 oktober vorig jaar belden getuigen in de Marktstraat in Nieuwpoort de politie omdat iemand binnen in zijn appartement alle ramen aan het inslaan was en het glas op de stoep viel. Toen de politie aankwam hoorden ze binnen een man in alle hevigheid brullen en als een razende tekeer gaan. “De politie wilde naar boven gaan maar dat werd hen niet makkelijk gemaakt”, sprak de procureur. “Hij hoorde hen en gooide allerlei spullen op de trap om zo een barricade op te werpen. Hij riep ook dat als de politie zou komen hij hen een mes in de buik zou steken. Ze slaagden er toch in binnen te gaan en V. op te pakken, die nog wilde vluchten via het dakraam. Binnen troffen ze een puinhoop aan. De schade was eigenlijk totaal absurd. Alle ramen en deuren waren verbrijzeld, de kasten waren vernield, alle radiatoren waren van de muur getrokken en het water liep over de vloer.

V. had blijkbaar de verwarmingsketel vernield waardoor er de hele tijd water in het appartement gespoten werd dat door de vloer naar beneden sijpelde. Waarom hij zo te keer ging is nog steeds onduidelijk. Volgens V. werd de schade de dag voordien door iemand anders aangericht. De bedreigingen en het gooien met voorwerpen gaf hij wel toe. “Ik had een pilletje gekregen van iemand en weet niet wat me bezielde”, zei hij tijdens een verhoor. Volgens de eigenaars van het huurappartement was er voor 50.000 euro schade, maar ze stelden zich geen burgerlijke partij. Vonnis op 11 juni. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten