Psychotische Bruggeling die man probeert te wurgen voor ogen kinderen wordt geïnterneerd

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

De strafrechter heeft de internering bevolen van een 33-jarige man die de woning van een Brugs gezin binnendrong en de vader zonder enige reden begon te wurgen voor de ogen van zijn drie kinderen.

Op 16 mei vorig jaar kwam een Brugs gezin in een regelrechte nachtmerrie terecht. Toen omstreeks 19.30 uur de bel ging en de vader van het gezin de deur ging openen, werd hij meteen aangevallen door een voor hem totaal onbekende man. De dader greep zijn 31-jarige slachtoffer bij de keel en begon hem te wurgen voor de ogen van zijn doodsbange vrouw en drie kinderen, tussen de vijf en dertien jaar oud. De indringer loste uiteindelijk zijn greep. “Je hebt geluk dat ik je niet heb vermoord”, siste hij waarna hij de benen nam.

Warrig verhaal

De politie kon niet veel later B.L. (33) in de buurt arresteren. Wat de Bruggeling juist bezielde, is nog steeds niet duidelijk. De man bracht tijdens zijn proces in de Brugse rechtbank een warrig verhaal over hoe het slachtoffer hem in 1997 zou hebben proberen te verkrachten. De twee woonden als kind in elkaars buurt, maar van zedenfeiten was geen sprake.

Internering

Psychiatrisch onderzoek wees uit dat B.L. met paranoïde psychoses kampt en in een instelling thuishoort. Het parket drong dan ook aan op de internering. De verdediging verzette zich daar niet tegen. Het gezin kreeg een totale schadevergoeding van om en bij de 2.000 euro toegekend. Volgens advocaat Koen Stubbe hebben de kinderen nog steeds angst dat L. aan hun woning zal opduiken. “Het jongste maakt zelfs tekeningen over monsters die papa kwamen dood doen”, pleitte hij. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.