https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Psychiater gaat geestestoestand gijzelnemer van cipier in Brugse gevangenis onderzoeken

© (Foto BELGA)
Redactie KW

In de zaak rond de gijzeling van een cipier in de Brugse gevangenis heeft de rechter maandag twee deskundigen aangesteld. De ene moet de duur van de arbeidsongeschiktheid bij slachtoffer Morgane V. onderzoeken, de andere de geestestoestand van dader Faton S.

Volgens haar huisarts is Morgane V. (23) meer dan vier maanden arbeidsongeschikt nadat zij op 24 februari 3,5 uur gegijzeld werd door een gedetineerde in de Brugse gevangenis. Hierdoor riskeert Faton S., die bij de feiten een zelfgemaakt steekwapen hanteerde, een levenslange celstraf. De zaak stevende even af op assisen, maar tijdens een vorige zitting werd duidelijk dat dit voorbarig was.

Niettemin stelde de rechter maandag een deskundige aan om de duur van de arbeidsongeschiktheid bij V. vast te stellen. De jonge vrouw zit sinds de feiten thuis en is in behandeling bij een psycholoog. Op vraag van de verdediging stelde de rechter ook een psychiater aan om de toerekeningsvatbaarheid van Faton S. te onderzoeken. De man zit 22 jaar cel uit voor zijn aandeel in de zogenaamde Bloedwraakmoord en tijdens dat proces stond zijn geestelijke gezondheid ook al ter discussie. “En zelfs zijn eigen familie zegt dat hij niet goed spoort”, pleitte advocaat Frank Scheerlinck.

In december 2013 executeerde S. samen met zijn vader en broer vanuit een wagen de Kosovaar Nedjip Mustafa (39) met acht kogels aan zijn huis in Sint-Niklaas. Een aanslepende familievete tussen twee Romafamilies lag aan de basis van de feiten. Op 17 december wordt de zaak rond de gijzeling verdergezet. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten