https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Politieman raakt gewond tijdens wilde achtervolging in Veurne

© JH
Redactie KW

Een 47-jarige man uit Veurne zit in de cel nadat hij zondag ei zo na twee politiemensen van zone Spoorkin aanreed. Hij vluchtte aan hoge snelheid weg van een politiecontrole. Een politieman belandde zelfs op de motorkap.

De controle vond plaats zondagavond in de Ooststraat in het centrum van Veurne. De donkergrijze Volvo V40 stond stil in de straat en politiemensen wilden hem controleren. De man kwam de voorbije weken al enkele malen in aanraking met de politie omdat hij voor overlast zorgt.

Achtervolging

Een politieman stond aan de wagen waarop de 47-jarige man plots plankgas gaf. Daarop kwam de politieman op de motorkap van de Volvo terecht. De politieman kwam op de grond terecht en heeft last van de schouder. Ook andere politiemensen moesten wegspringen. Ook een fietser moest snel opzij gaan.

Aan hoge snelheid vluchtte de man uiteindelijk weg door het centrum van Veurne. Hij reed twee rondjes in het centrum van Veurne en zette uiteindelijk koers richting Oostduinkerke. Drie politiewagens gingen in de achtervolging. Die achtervolging duurde 16 minuten lang en ging aan hoge snelheid.

Poging doodslag

Een ploeg van politiezone Westkust kwam in versterking om de man te achtervolgen. Die reed uiteindelijk in Oostduinkerke een private oprit op en kon zo ingesloten worden door de politiewagens.

De man werd gearresteerd. Intussen verscheen hij voor de onderzoeksrechter in Veurne die hem liet aanhouden op verdenking van poging doodslag en gewapende weerspannigheid.

Getuigen gezocht

De politiemensen van zone Spoorkin waren zwaar onder de indruk van de heftigheid van de feiten. Drie politiemensen waren betrokken maar allen zijn intussen weer aan het werk.

Als er getuigen zouden zijn die de dolle rit gezien hebben, mogen zij zich melden bij politiezone Spoorkin op het nummer 058 33 22 11.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten