Politieman gewond na arrestatie van woesteling op wekelijkse markt

Redactie KW

De wekelijkse markt op donderdagmorgen in Middelkerke, op het marktplein bij het stedelijk zwembad, werd opgeschrikt door een uitzinnige amokmaker. Toen de politie tussen wou komen, werkte dat als een rode lap op een stier. “De betrokkene (48) haalde uit met vuistslagen, waarop een collega gewond is geraakt. Naar een vrouwelijke collega’s maakte hij nog eens obscene gebaren”, duidt korpschef Frank Delva. De Middelkerkenaar werd bestuurlijk gearresteerd.

Het waren marktgangers die een voorbijrijdende politiepatrouille rond 10 uur tegenhielden met de melding dat iemand voor problemen zorgde op de markt. Een uitzinnige man was omstanders aan het lastigvallen en luid aan het roepen. “De man gedroeg zich zowel verbaal als fysiek agressief, zonder aanwijsbare reden. Toen onze mensen de gemoederen wilden bedaren, begon hij uit de halen met zijn vuisten. Er was versterking nodig om de man te immobiliseren. De betrokkene gedroeg zich erg weerspannig en één van onze collega’s is naar het ziekenhuis overgebracht met een ontwrichting”, zegt korpschef Frank Delva van de lokale politie Middelkerke.

“Allicht is de collega een tijd lang arbeidsongeschikt, al is men het letsel nog aan het onderzoeken. De verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex en opgesloten wegens verstoring van de openbare orde. Hij mag pas beschikken wanneer hij afgekoeld is. Er is alvast een proces verbaal opgesteld voor verstoring van de openbare orde en weerspannigheid”, aldus de korpschef.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier