https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Politie zoekt met man en macht man die nieuwe vriend van ex neerschoot

De politie viel gisterenavond binnen in de woning van de schutter in Zandvoorde.© GF
De politie viel gisterenavond binnen in de woning van de schutter in Zandvoorde.© GF
Redactie KW

Een 45-jarige man uit Zandvoorde (Oostende) schoot zondagnacht om 2 uur de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin neer in Bredene. Hij takelde ook zijn ex stevig toe en vluchtte daarna weg. Als bij wonder vielen er geen doden. De politie is nog steeds massaal op zoek naar de gewapende kerel.

De politie is met man en macht op zoek naar een 45-jarige Oostendenaar. De man brak in de nacht van zondag op maandag – gewapend met een pistool – bij zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend binnen. Zijn ex-vriendin takelde hij stevig toe, haar nieuwe vriend schoot hij neer. De kogel raakte de man in zijn schouder, maar hij zou nooit in levensgevaar geweest zijn. Toen zijn ex-vriendin uit het raam kon vluchten en de buren verwittigde, vluchtte ook de aanvaller weg. Hij is momenteel spoorloos.

Bloed

De politie was maandagmorgen druk in de weer in het appartement op het gelijkvloers langs de Prinses Elisabethlaan, op de grens tussen Bredene en Oostende. Het labo van de federale politie verrichtte er sporenonderzoek. Op de bellen en enkele ruiten in de straat zit bloed. Een luguber teken van wat er zich ‘s nachts afspeelde. “Iets voor twee uur werd er aan mijn deur gebeld”, vertelt een buurman. “Het was de buurvrouw. ‘Help mij, help mij. Mijn ex wil ons vermoorden’Bloed, schreeuwde ze. Haar gezicht hing vol bloed. Ze trok me mee naar haar woning waar ik haar vriend bebloed aantrof in de zetel. Binnen in het appartement was het een ravage. Het was duidelijk dat daar gevochten werd. Ik heb meteen de hulpdiensten gebeld.”

(lees verder onder de foto)

De feiten speelden zich af in de Elisabethlaan in Bredene waar het gerechtelijk labo ter plaatse kwam.© GF
De feiten speelden zich af in de Elisabethlaan in Bredene waar het gerechtelijk labo ter plaatse kwam.© GF

De politie snelde ter plaatse en controleerde eerst of de verdachte niet meer in de woning aanwezig was. Daarna werden de slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw mocht dat maandag al verlaten. Haar nieuwe vriend zou wel nog in het ziekenhuis liggen, maar de man verkeerde nooit in levensgevaar. Het koppel woonde nog maar sinds een drietal weken in het appartement.

Pas samenwonend

De nieuwe relatie was een doorn in het oog van de verdachte. Iemand die dicht bij de familie van het slachtoffer staat, bevestigt dat de hij de dader zou zijn. “Ze was sinds enkele maanden vertrokken bij haar ex-vriend en had iemand anders leren kennen”, klinkt het. “Ze zou een nieuw leven beginnen met haar nieuwe vriend. Sinds kort woonden ze samen in de Prinses Elisabethlaan. Verschillende mensen – die nauwe contacten met het slachtoffer onderhielden – werden de laatste tijd bedreigd. Maar niemand had ooit durven denken dat het zover zou komen.”

Politiemacht

Maandagavond viel een indrukwekkende politiemacht binnen in het huis van de dader in de Zandvoordedorpstraat waar hij zich vermoedelijk schuilhield. Met getrokken wapens drongen ze het huis van hun verdachte binnen. Zelf werd hij er niet aangetroffen, zijn hond wel.

Buurtbewoners uit de Zandvoordedorpstraat omschrijven de man als een vriendelijk persoon. “Hij ging regelmatig met zijn hond wandelen in de hondenloopweide aan de overkant”, klinkt het. “Elke keer was hij erg beleefd en vriendelijk. Hij woonde hier al een drietal jaar en nooit eerder waren er problemen.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.