Politie van Brugge controleerde voor het tweede weekend op rij de uitgaansbuurt: vier aanhoudingen

Voor het tweede weekend op rij organiseerde de politie van Brugge een grootschalige controle in de Brugse uitgaansbuurt. © (gf)
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Voor het tweede weekend op rij organiseerde de politie van Brugge een grootschalige controle in de Brugse uitgaansbuurt. Er werden zaterdagnacht 102 personen gecontroleerd, de helft was bij de politie gekend voor strafbare feiten. Er werden 4 mensen bestuurlijk aangehouden.

“De actie, dit keer op zaterdagnacht van 1 tot 4 uur, verliep vrij rustig”, vertelt Lien Depoorter, woordvoerder bij de Brugse politie. “We controleerden 102 personen, waarvan – wederom – de helft gekend was voor strafbare feiten. Er werden 4 personen bestuurlijk aangehouden, omdat ze zich al te weerbarstig gedroegen. Opnieuw kwam ruim de helft van de aanwezigen uit Brugge. Een vierde kwam van de kust afgezakt, bijna 10 procent uit het Brugse ommeland.

De politie benadrukt dat het opnieuw de volle medewerking van de horeca kreeg. “Dergelijke acties gaan we trouwens nog geregeld herhalen.”

Door de stijgende overlast organiseerde de Brugse politie een week eerder ook al een grote controle in de uitgaansbuurt. Korpschef Dirk Van Nuffel pleit zelfs om opnieuw een alcoholverbod op straat in te voeren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.