Politie rukt uit voor massale vechtpartij aan The Possé in Oostduinkerke

Redactie KW

De politiezone Westkust moest vrijdagnacht tussenbeide komen bij twee zware vechtpartijen in Oostduinkerke. De grootste speelde zich af aan het populaire café The Possé waar 40 man op straat liep. Een jongeman werd er knock-out geslagen.

Het was rond 1.15 uur toen de politie verwittigd werd van een massale vechtpartij in de Albert I Laan ter hoogte van The Possé in Oostduinkerke. Dat was voor de politie al de tweede oproep voor een vechtpartij op enkele minuten tijd. Ze haastten zich onmiddellijk in groten getale ter plaatse naar The Possé. “Volgens de melding waren er een veertigtal personen op straat heen en weer lopen. aan het lopen”, klinkt het bij de politie.

“Er zou ook een ruit gesneuveld zijn van het café. Eén jongere werd knock-out geslagen. Ter plaatse gekomen was de jongen uit De Panne al terug bij bewustzijn. Een andere kerel bleef inmiddels ruzie zoeken tegen iedereen en werd door een tussenkomende inspecteur tegen de grond gewerkt. Vermoedelijk is het werpen van een blik bier in het aangezicht van een tot nu toe onbekend slachtoffer de aanleiding tot de vechtpartij.”

“Er werden slagen en schoppen uitgedeeld waardoor één jongere ten val kwam tegen de ruit van het café. Toen de politie ter plaatse kwam, waren verscheidene verdachten al gaan lopen, waaronder de man die de slag toebracht waarop de knock-out volgde. De camerabeelden werden bekeken voor het onderzoek.”

Tweede vechtpartij

Nauwelijks enkele minuten eerder was de politie al opgeroepen voor een andere vechtpartij in Oostduinkerke. Die speelde zich af aan de SYCOD beachclub in de Alfred Devoslaan. “Om 1.13 uur kregen we melding van een vechtpartij in de beachclub”, meldt de politie.

“Een jongen van 22 kreeg er slagen. Ook hier zetten de verdachten het na de feiten onmiddellijk op een lopen. Een aanleiding tot deze vechtpartij is eveneens niet gekend.” De politie stelde voor beide vechtpartijen een pv op en onderzoekt de feiten.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten