Politie komt opnieuw tussen bij vechtpartij in asielcentrum

Beide mannen werden gearresteerd. © Keith Allison gf
Redactie KW

In het asielcentrum in Koksijde is maandagnacht opnieuw een vechtpartij ontstaan, waarbij de politie massaal ter plaatse kwam. Het gaat om het tweede incident op minder dan een week tijd.

Dit keer kregen een Algerijn en een Eritreeër het aan de stok met elkaar. De initiële oproep bij de politie luidde dat er ook sprake was van bedreigingen met een mes. “Maar het onderzoek heeft niet uitgewezen dat er effectief een mes bij betrokken was. Er is ook geen messteek uitgedeeld. Beide betrokkenen liepen lichte verwondingen op”, zegt procureur Patty T’Jonck van het Veurnse parket. De twee werden gearresteerd en moeten nu in snelrecht voor de rechtbank van Veurne komen, wegens wederzijdse slagen en verwondingen.

Vorige woensdagavond brak nog een grotere vechtpartij uit in het asielcentrum. Burgemeester Marc Vanden Bussche (Open Vld) liet al verstaan dat hij geen voorstander was van de heropening van het asielcentrum in zijn gemeente. Hij hoopt dat het centrum van Fedasil sluit tegen het einde van het jaar. De gemeente koopt de grond aan en wil er de gemeentelijke werkhuizen onderbrengen, als deel van het Koksijdse zogeheten Masterplan. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier