Pannenaar (47) riskeert jaar cel nadat hij vriendin met vuurwapen bedreigde

© iStock
Redactie KW

Een 47-jarige man uit De Panne riskeert een jaar cel met uitstel onder voorwaarden nadat hij begin december vorig jaar de boel op stelten zette nadat hij zijn vriendin en schoonmoeder met een vuurwapen had bedreigd. De speciale eenheden DSU moesten zelfs ter plaatse komen.

In de nacht van 5 op 6 december vorig jaar ontstond veel tumult in de Nieuwpoortlaan in De Panne, ter hoogte van het kruispunt met de Mijnstraat en Meeuwenlaan. De 47-jarige E.J. bedreigde er in zijn appartement zijn vriendin en schoonmoeder met een vuurwapen. De politie sloot de plaats af waarna vrij snel de twee vrouwen naar buiten kwamen. E.J. bleef zich met het wapen echter verschansen en weigerde zich over te geven.

15 pinten

De speciale eenheden DSU kwamen ter plaatse en maakten zich klaar voor een inval tot E.J. plots naar beneden kwam en overmeesterd werd. “Naar eigen zeggen had hij 15 pinten gedronken en er werd 3,21 promille in zijn bloed gevonden”, sprak de procureur. “Boven heeft hij op een gewelddadige manier een vuurwapen tegen het hoofd van zijn vriendin gezet, een andere vrouw bedreigd met het wapen en de zoon van de vriendin mondeling bedreigd. We vragen 1 jaar cel met uitstel onder voorwaarden.”

Vrijspraak

De advocaat van E.J. hamert echter op de vrijspraak. “Het was veel tumult voor niets”, zegt hij. “Er was zelfs geen sprake van een wapen. Dat heeft hij wel, maar het gaat om een alarmpistool dat beneden in de kelder lag. Hij heeft er nooit mee gedreigd. Zijn vriendin, die ook flink gedronken had, verklaarde dat wel aanvankelijk maar trok na 10 dagen die verklaring in. Daarna is hij ook vrijgelaten. We vragen de vrijspraak voor de zware feiten en vragen een milde straf voor het feit dat hij het alarmpistool zonder vergunning had.” Vonnis op 8 juli. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.