Overvallers scoutskamp veroordeeld

Bron: Belga

De Dendermondse strafrechter heeft maandag twee mannen veroordeeld die afgelopen zomer het scoutskamp in Steendorp, een deelgemeente van Temse, hebben overvallen. Jens H. (20) is veroordeeld tot 40 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Amar S. (19) kreeg 30 maanden cel, waarvan de helft onder voorwaarden.

De feiten vonden plaats op 7 juli 2021. Op de terreinen van scoutsgroep Sint-Jan in de Sparrenstraat in Steendorp was op dat ogenblik een jeugdbeweging uit Zwevegem op kamp. In de vroege ochtend werd een van de leiders plots bedreigd met een pistool. Voor hem stonden twee jongemannen met een kap over het hoofd. Ze gingen aan de haal met gsm’s en portefeuilles. Door het voorval werd het scoutskamp vroegtijdig stopgezet.

De politie rekende niet veel later Jens H., een drugsverslaafde uit Sint-Niklaas, en Amar S., nochtans door zijn omgeving omschreven als goedaardig, in. Op dat ogenblik had H. al een andere overval gepleegd, op een man in Belsele die hij met een mes in de buik stak en beroofde. Hij werd door de rechter dan ook het strengst gestraft.

S. had de rechtbank verteld dat hij veel spijt had en dat hij overstuur was nadat hij had gehoord dat zijn ex-lief zwanger van hem was. Bij een vlucht in het uitgaansleven had hij H. leren kennen, die hem in contact bracht met cocaïne. “Ik was compleet het noorden kwijt”, zei hij.

Beide beklaagden kregen voorwaarden opgelegd. Zo kregen ze allebei een verbod op alcohol en een job in de horeca opgelegd. Jens H. moet ook een residentiële behandeling volgen om komaf te maken met zijn drugsverslaving. S. moet zich psychologisch laten begeleiden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.