Overval in Izegem: “Brutale aanval op iemand met een beperking”

Redactie KW

Een 30-jarige man met autisme werd op zaterdag 20 februari vastgebonden in zijn appartement door drie inbrekers. Zij trokken hem een zak over het hoofd en stalen zijn spullen. De drie daders werden intussen gevat en verschenen dinsdag voor de raadkamer. De drie verdachten blijven aangehouden.

Op zaterdagavond 20 februari wachtten drie mannen omstreeks 18.30 uur een 30-jarige Izegemnaar op aan zijn appartement langs de Roeselaarsestraat in Izegem. Vlak voor zijn woning op de derde verdieping werd de man tegen de grond gewerkt. Het drietal nam hem mee naar binnen en bond hem met spanbandjes vast aan een stoel.

Ze trokken ook een zak over zijn hoofd. “De drie mannen droegen maskers en kappen en waren dus onherkenbaar. Ze bleven een uur lang in mijn appartement. Ze liepen verschillende keren naar beneden. Ik vond het vreemd dat ze mijn naam bleken te kennen”, zegt het slachtoffer.

Losgemaakt

De inbrekers namen onder andere computerspelletjes, een Nintendo, Playstation en een fotocamera mee. De bewoner werd ook beroofd van zijn bankkaart, maar gaf de inbrekers een verkeerde pincode. “Toen ze vertrokken waren heb ik me kunnen losmaken. Ik ben naar buiten gelopen om hulp te zoeken”

De politie en de forensische recherche kwamen diezelfde avond nog ter plaatse in het appartement, waar de daders een ware ravage hadden aangericht. De bewoner werd met verwondingen aan zijn benen en handen overgebracht naar het ziekenhuis. Die verwondingen liep hij op toen hij zich probeerde te bevrijden.

Daders gevat

De politie startte een onderzoek en kon afgelopen vrijdag de drie daders vatten. Het gaat om drie West-Vlamingen die ongeveer even oud zijn als het slachtoffer. “Mijn zoon mocht van een vriend een playstation lenen en zag dat een van de daders, die hij persoonlijk kent, op zijn account aan het spelen was. Hij heeft dat doorgegeven aan de politie”, vertelt de vader van het slachtoffer. Of dat de doorbraak was in het onderzoek is onduidelijk.

Het slachtoffer verblijft momenteel bij zijn ouders. “Die spelconsole is alles voor mijn zoon. Het is zijn leven. Gelukkig heeft hij zich kunnen bevrijden, anders hadden we hem misschien wel dood teruggevonden.” De vader hoopt dat de daders, die dinsdag voor de raadkamer verschijnen, zwaar gestraft zullen worden. “Zo’n brutale aanval op iemand met een beperking kan niet ongestraft blijven. Onze zoon blijft voorlopig bij ons. We laten hem niet in de steek.”

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.