https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oostendenaar takelt fietser toe met halterstok en riskeert twaalf maanden cel

Redactie KW

Een 36-jarige Oostendenaar riskeert in de Brugse rechtbank twaalf maanden effectieve celstraf omdat hij een fietser toetakelde met een halterstok.

Op 20 april volgde C.D. met zijn vriendin te voet het fietspad langs de Driftweg in De Haan. Toen een man hen per fiets kruiste en zei dat ze daar niet mochten wandelen, liep het fout. C.D. trakteerde de fietser op enkele vuistslagen en takelde hem vervolgens ook nog toe met een kunststof halterstok. Ten slotte nam hij zijn fiets en reed ermee tot bij zijn vriendin, die door was gewandeld.

Het slachtoffer hield aan de feiten een hoofdwonde en een gebroken rechterhand over. Hij eist een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro. “Ik ben blijvend invalide aan mijn pink en kan niet meer fietsen, lomperik”, haalde de man tijdens de pleidooien uit naar C.D. De procureur verwees naar vijf eerdere correctionele veroordelingen van de Oostendenaar. Amper een maand voor de feiten kreeg C.D. nog achttien maanden voorwaardelijke celstraf.

De verdediging stuurde nogmaals aan op voorwaarden. “Zoals een cursus agressiebeheersing”, pleitte advocaat Alexander Verstraete. “Mijn cliënt kreeg van het slachtoffer allerlei verwijten naar het hoofd geslingerd. Die verbale agressie deed mijn cliënt denken aan zijn vader, van wie hij vroeger slaag kreeg. Bovendien was zijn grootmoeder pas overleden. Emoties en opgekropte frustratie hebben tot de feiten geleid. Ik wil ook benadrukken dat het slachtoffer zijn fiets achteraf meteen terug heeft gekregen.”

Om de eventuele blijvende letsels bij het slachtoffer te onderzoeken stelde de rechter de zaak uit naar 11 januari. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten