Oostendenaar riskeert vijf jaar cel voor brutale verkrachting mentaal beperkt meisje (17)

Redactie KW

Een Afghaanse man uit Oostende riskeert in de Brugse rechtbank vijf jaar effectieve celstraf voor de verkrachting van een zeventienjarig meisje met een verstandelijke beperking. S.S. (30) houdt vol dat het om seks met wederzijdse toestemming ging.

Op 5 oktober 2019 werd het toen zeventienjarige slachtoffer door haar Oostendse vriend en de beklaagde met de wagen opgepikt in de Torhoutse instelling waar zij verbleef. De drie reden naar de woning van de vriend in Oostende. Terwijl S.S. in de wagen bleef zitten gingen het slachtoffer en haar vriend naar binnen. Volgens het parket werd er meteen porno opgezet en hadden de twee seks.

“Vervolgens ging de vriend naar buiten en kwam de beklaagde binnen”, verduidelijkte de procureur. “Het slachtoffer verklaarde achteraf dat hij haar tijdens de rit al intimiderend had zitten aankijken door de achteruitkijkspiegel. Hij eiste orale seks en dreigde ermee haar niet naar Torhout terug te voeren als ze weigerde. Toen ze zich toch verzette bond de beklaagde haar handen vast en verkrachtte hij haar.”

Volgens het parket is er geen reden om te twijfelen aan de verklaringen van het slachtoffer, dat de mentale leeftijd heeft van een negenjarig kind. “Ze deed daags na de feiten al spontaan aangifte en een kinderpsychiater stelde dat haar verhaal geloofwaardig overkomt”, vervolgde de procureur. “De verklaringen van de vriend en de beklaagde stemden daarentegen niet overeen.”

Toch houdt S.S. vol dat het om seks met wederzijdse toestemming ging. “Mijn cliënt was niet op de hoogte van de mentale beperking van het slachtoffer”, pleitte meester Nadia Lorenzetti. “Het slachtoffer is al sinds haar dertiende seksueel actief en zoekt via sociale media actief naar Afghaanse mannen. Mijn cliënt heeft een blanco strafregister. Ik zie geen enkel reden om hem niet te geloven.” De uitspraak volgt op 15 november. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier