Oostendenaar die drie messen bovenhaalde bij caféruzie moet gedragstherapie volgen

© Unsplash
Redactie KW

Een 45-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse strafrechtbank zes maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor slagen en verboden wapenbezit.

Op 17 juli vorig jaar kreeg F.L. het aan de stok met een man op café in Oostende. Het slachtoffer haalde een kleine knuppel boven, waarop L. hem een klap gaf. Hierop liep hij naar zijn woning aan de overkant van de straat en keerde met drie keukenmessen terug naar het café. Toen de politie ter plaatse kwam had F.L. een steakmes en een aardappelmes bij zich. Het derde, een broodmes, lag buiten op een terrasstoel.

De verdediging gaf toe dat L. het slachtoffer een duw gaf op café. “Maar dat was enkel om zichzelf te verdedigen”, pleitte de advocate van L. “Hij had die messen bij zich maar heeft er niemand mee bedreigd”.

L. was niet aan zijn proefstuk toe. Op 4 juni 2021 bedreigde de man zijn overbuur met de dood en probeerde hem met twee keukenmessen te lijf te gaan. Het slachtoffer kon zich toen verschansen in de hal van een appartementsgebouw. L. kreeg hiervoor acht maanden voorwaardelijke celstraf. De rechtbank legde L. dinsdag opnieuw een resem voorwaarden op. Zo moet hij drugsvrij blijven en gedragstherapie volgen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier