Oostendenaar die agenten wou “folteren en verkrachten” krijgt acht maanden celstraf

©Luc Cassiman
©Luc Cassiman
Redactie KW

Een 32-jarige Oostendenaar heeft in de Brugse rechtbank acht maanden cel gekregen voor afpersing, bedreigingen, smaad en weerspannigheid. Het parket had een jaar cel gevraagd.

Mike D. mocht op 13 januari vorig jaar de gevangenis verlaten, maar zijn vrijheid was van bijzonder korte duur. In Bredene stapte hij ’s avonds een nachtwinkel binnen en eiste gratis drank en eten. Als de uitbaatster weigerde zou “hij haar verrot slaan”. De politie snelde ter plaatse, waarna D. de agenten uitmaakte voor “losers” en ermee dreigde hen te “folteren” en “verkrachten” van zodra hij weer vrij was.

Onder invloed

D., die goed gekend is bij de politie, bleek zodanig zwaar onder invloed van medicatie dat de combi op weg naar de cel een tussenstop moest te maken aan het ziekenhuis. De man was eerder op de dag vrijgelaten om zich meteen te laten opnemen voor zijn verslaving. “Maar door gebrek aan begeleiding raakte hij niet in de instelling”, pleitte advocaat Mathieu Langerock.

Twee agenten kregen elk 250 euro schadevergoeding toegekend. Aan de winkeluitbaatster en haar partner moet D. 100 euro betalen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier