Oostendenaar die agenten wil “folteren en verkrachten” riskeert jaar cel

Een 32-jarige Oostendenaar riskeert in de Brugse rechtbank een jaar celstraf voor afpersing, bedreigingen, smaad en weerspannigheid.

©Luc Cassiman LC
©Luc Cassiman LC

Mike D. mocht op 13 januari de gevangenis verlaten maar zijn vrijheid was van korte duur. In Bredene stapte hij ’s avonds een nachtwinkel binnen en eiste gratis drank en eten van de uitbaatster. Als ze weigerde zou “hij haar verrot slaan”. De politie snelde ter plaatse waarna D. de agenten verweet voor “losers” en ermee dreigde hen te “folteren” en “verkrachten” van zodra hij weer vrij was.

Nieuwe kans

D., die goed gekend is bij de politie, bleek zodanig zwaar onder invloed van medicatie dat de combi op weg naar de cel een tussenstop moest maken aan het ziekenhuis. Hij was eerder op de dag vrijgelaten om zich meteen te laten opnemen voor zijn verslaving. “Door gebrek aan begeleiding raakte hij niet in de instelling”, pleitte advocaat Mathieu Langerock. “Volgende week krijgt hij een nieuwe kans en zal een straathoekwerker hem begeleiden naar de instelling.”

Twee agenten stelden zich burgerlijke partij en eisen elk 1.500 euro schadevergoeding. De uitbaatster en haar partner vragen 100 euro. De uitspraak volgt op 15 januari. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.