Oostendenaar (22) scheldt politie de huid vol tijdens vermeend lockdownfeestje: vier maanden cel

Redactie KW

Een 22-jarige Oostendenaar heeft in de Brugse rechtbank vier maanden cel gekregen voor weerspannigheid en corona-inbreuken.

Op 18 mei vorig jaar snelde de Oostendse politie naar het monument De Drie Gapers waar zeven jongeren amok aan het maken waren. Toen de agenten ter plaatse kwamen maanden ze de 22-jarige A.C. aan om de glazen fles in zijn handen te laten vallen. Na enig aandringen legde hij de fles neer waarop de politie hem bij de arm nam. A.C. rukte zich los en ging in gevechtshouding voor de agenten staan. Hierop werd hij in de boeien geslagen.

Amper een week later trof de politie A.C. aan op een vermeend lockdownfeestje, waar jongeren flessen van een balkon naar beneden gooiden. Voor het feestje werd uiteindelijk geen pv opgesteld, maar omdat A.C. de agenten uitmaakte voor “klootzakken”, “sukkels” en “arrogante eikels” kreeg hij een pv voor smaad.

De jongeman, die momenteel in de cel voor partnergeweld, ontkende dat hij weerspannig was. “Van fysiek geweld of bedreigingen was geen sprake”, stelde zijn advocaat. De rechter zag dit evenwel anders. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten