Oostendenaar (20) krijgt 37 maanden cel voor mishandeling moeder

Een 20-jarige Oostendenaar heeft in de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor verregaande mishandeling van zijn moeder. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding.

© Getty Images/EyeEm
© Getty Images/EyeEm

De bal ging aan het rollen toen de moeder van M.D. in maart 2019 in de psychiatrie werd opgenomen. De 64-jarige vrouw kon het aanhoudende geweld van haar zoon niet meer aan. De jongeman schold haar voor het minste de huid vol, bespuwde haar, bedreigde haar met de dood en mishandelde haar ook fysiek. “Hij brulde soms zodanig hard dat zijn moeder er oorsuizingen aan overhield” , verduidelijkte de procureur tijdens de pleidooien.

Contactverbod

Toen zijn moeder in het ziekenhuis lag begon M.D. haar onophoudelijk te bellen om te vragen waar zij zat. Toen een verpleegster na een honderdtal gemiste oproepen uiteindelijk antwoordde, snelde D. naar het ziekenhuis en bedreigde er het personeel met zijn motorhelm. Een poging om D. te colloqueren mislukte, maar in november 2019 vloog hij voor twee maanden achter de tralies. Toen hij vrijkwam, mocht hij geen contact meer hebben met zijn moeder en raakte hij dakloos.

De procureur drong tijdens het proces aan op vier jaar effectieve celstraf. M.D. kwam zich zonder advocaat verantwoorden en beweerde hij dat zijn moeder hem slecht behandeld had in zijn kindertijd. Hij drong aan op een voorwaardelijke straf, maar de rechter ging daar niet op in. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.