https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ontvoerde Oostendenaar bevrijd in Nederland

© BELGA
Laurens Kindt

Het parket van Brugge onderzoekt de ontvoering van een 23-jarige Oostendenaar eind augustus. De man werd op 25 augustus ontvoerd, wellicht door leden van een Deense drugsbende. De Nederlandse politie slaagde erin het slachtoffer te bevrijden.

Op 25 augustus zakten drie leden van een Deense drugsbende af naar Oostende. Ze gingen er op zoek naar een 23-jarige Oostendenaar, die bij het gerecht niet onbekend is. De man werd gekneveld en in een auto gestopt, waarna de gijzelnemers koers zetten naar de Nederlandse stad Nijmegen. Daar kon de Nederlandse politie de auto aan de kant zetten en het slachtoffer bevrijden. De drie gijzelnemers, allen met de Deense nationaliteit, belandden in de cel. Eén van hen is ondertussen uitgeleverd aan ons land, het parket vraagt ook voor de andere twee de uitlevering.

Volgens de Deense tabloidkrant Ekstra Bladet zou de ontvoering kaderen in een conflict over drugs. Ook het Brugse parket bevestigt dat de zaak wellicht met drugshandel te maken heeft. Nog volgens Ekstra Bladet is één van de ontvoerders een voormalig lid van de beruchte bende ‘Brothas’, die in Denemarken gekend is voor drugs- en wapenhandel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.