https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ontsnapte minderjarige geplaatst in Everberg

Bron: Belga

De 16-jarige verdachte van de moord op de 42-jarige David Polfliet in Beveren die zaterdagavond ontsnapte uit de gesloten afdeling van de gemeenschapsinstelling in Wingene en opgepakt werd in een hotel in Blankenberge, wordt geplaatst in de beter beveiligde gemeenschapsinstelling in Everberg. Dat heeft de jeugdrechter in Dendermonde beslist. De 17-jarige die ook was ontsnapt, werd opnieuw in Wingene geplaatst.

Het lichaam van David Polfliet uit Sint-Niklaas werd zaterdag 6 maart gevonden in een park naast de spoorlijn ter hoogte van de Lesseliersdreef. De man was zwaar toegetakeld en alles wees erop dat hij met geweld om het leven gebracht werd. Het slachtoffer werd via de datingapp Grindr naar het park gelokt door de drie minderjarige verdachten.

De 16-jarige verdachte ontsnapte zaterdagavond uit de gemeenschapsinstelling in Wingene, samen met een andere jongere die niets met de moordzaak te maken heeft. De twee tieners werden opgepakt in een hotel in Blankenberge. De 16-jarige had zich verstopt in een kast en hij werd verbaal agressief bij zijn arrestatie.

De verdachten werden opgepakt en voorgeleid bij de jeugdrechters van Dendermonde en Kortrijk. Een ontvluchting op zich is niet strafbaar, maar de jongens stonden onder toezicht van de jeugdrechter en hebben daarmee hun plaatsingsmaatregel geschonden. De 17-jarige moet terugkeren naar Wingene, maar de 16-jarige moordverdachte wordt in de gesloten instelling van Everberg geplaatst.

Volgens zijn advocaat Dirk De Maerschalck vluchtte de jongen omdat hij zich zorgen maakte om een mogelijke uithandengeving. In de gesloten gemeenschapsinstelling van Everberg kan de jongere maximaal twee maanden en vijf dagen verblijven. Kort na zijn arrestatie in maart van dit jaar verbleef de tiener ook al eens voor die periode in Everberg.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.