Ondervoorzitter N-VA Torhout ontsnapt aan de dood: “Hij probeerde mij de keel over te snijden met een keukenmes”

De feiten speelden zich af in een woning in de Klaproosstraat in Torhout. © AFr
Redactie KW

M.V. (52), de ondervoorzitter van N-VA Torhout, herstelt in het ziekenhuis nadat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar toegetakeld werd door een 28-jarige man uit Ardooie. De dader is aangehouden voor poging tot moord.

In de nacht van vrijdag op zaterdag drong een man binnen in het huis van M.V. in de Klaproosstraat in Torhout. Hij takelde hem toe met een honkbalknuppel en een mes.

Zwaargewond

“Iemand die ik ken heeft mijn voordeur ingestampt en heeft mij aangevallen”, reageert het slachtoffer vanuit het ziekenhuis. “Hij heeft tientallen keren met een baseballknuppel op mijn hoofd geklopt, hij heeft mij gestampt en geslagen langs alle kanten. Vervolgens heeft hij geprobeerd mij de keel over te snijden met één van mijn keukenmessen.”

De man raakte zwaargewond, maar niet in levensgevaar. “Ik heb hele zware hoofdwonden die genaaid zijn. Ik heb snijwonden in mijn hand, mijn oogkas is gebroken, mijn linkerbeen is helemaal gezwollen van de stampen”, zegt de 52-jarige M.V., lokaal ondervoorzitter van N-VA.

Poging tot moord

De verdachte werd kort na de feiten opgepakt. De feiten worden door het parket gekwalificeerd als poging tot moord, wat erop wijst dat de dader het slachtoffer met voorbedachte rade wou doden. De dader zou de ex-partner zijn van een van de twee dochters van het slachtoffer. Wat zijn motief juist was is momenteel nog onduidelijk. (AFr/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier